Naam wielrenner Lars Boom zingt rond bij Team Sky: 'Ik zou wel willen, ja'

27 juni 2014 om 16:08 • Aangepast 24 april 2020 om 14:33
nl
Wielrenner Lars Boom uit Vlijmen staat open voor een vertrek naar de wielrenploeg van Sky. Dat zegt Boom vrijdagavond in het programma FC Onder Ons, waarin vooruit wordt gekeken op de komende Tour de France.
Geschreven door

Belkin stopt na dit seizoen als hoofdsponsor van de wielerploeg. Boom is niet van plan om te wachten of de ploegleiding een nieuwe sponsor vindt. "Mijn zaakwaarnemer is aan het rondkijken", zegt Boom. "Een nieuw avontuur bij een andere ploeg kan heel goed zijn voor me. Maar die beslissing neem je niet zomaar. Ik ben daarover aan het nadenken nu."
'Belangrijke keuzes voor Boom'De naam van Boom werd vorig jaar ook al gelinkt aan de het team van Tour-winnaar Chris Froome. Volgens wielerjournalist Raymond Kerckhoffs van De Telegraaf zou Team Sky een goede keuze zijn voor Boom.
"Hij staat op het punt in zijn carrière dat hij belangrijke keuzes moet maken", zegt Kerckhoffs in FC Onder Ons. "Sky heeft nu geen goede renner voor de klassiekers. Hun vernieuwende kijk op wielrennen zou voor Lars ook wel eens verfrissend kunnen werken. Dus ik zou zeggen: ga naar Team Sky." 
Grote verrassingHet vertrek van Belkin als hoofdsponsor kwam voor Boom als een grote verrassing. Het Amerikaanse bedrijf bleek een clausule in het contract te hebben waarin staat dat het bedrijf al na één jaar eruit kan stappen.
Boom verwijt het management van de Belkin-ploeg dat hem dat nooit is verteld. "Als je dat weet, dan kan je daar rekening mee houden. Nu wisten we van niks. Dat is niet pretttig."
Vizier op vijfde etappeBoom zal in de Tour vooral in dienst rijden van de kopmannen Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Behalve dan in de vijfde rit over de kasseien door Noord-Frankrijk. Dan wil Boom voor zijn eigen kansen gaan.
"Sep Vanmarcke en ik moeten proberen in die rit voor de overwinning te gaan. Dan wil ik gaan aanvallen. Andere jongens moeten dan bij onze kopmamnmen blijven." 
Vijf Brabanders in de TourVijf Brabanders staan dit jaar aan de start van de Tour de France. Naast Boom gaat het om zijn teamgenoten Stef Clement en Steven Kruijswijk. Koen de Kort moet bij Giant-Shimano kopman Marcel Kittel weer aan sprintzeges helpen. En sprinter Danny van Poppel mag bij Team Trek aan zijn tweede Tour beginnen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.