Minder stroomverbruik tijdens WK, daling van veertien procent verwacht tijdens Nederland-Mexico

27 juni 2014 om 16:24 • Aangepast 24 april om 14:33
Memphis Depay (links) wordt gefeliciteerd door Robin van Persie (Foto: ANP)
Memphis Depay (links) wordt gefeliciteerd door Robin van Persie (Foto: ANP)
Tijdens de groepswedstrijden van het Nederlands elftal op het WK was het stroomverbruik gemiddeld tien procent minder dan normaal. Dat blijkt uit een analyse van energiebedrijf Essent in Den Bosch. Het bedrijf verwacht dat er zondag tijdens de achtste finale tussen Nederland en Mexico veertien procent minder elektriciteit zal worden gebruikt.
Geschreven door

Bij de eerste wedstrijd van Oranje, tegen Spanje, daalde het stroomverbruik met zeven procent. Tijdens de wedstrijd tegen Australië was dat tien procent. Het laatste duel tegen Chili zorgde voor een daling van het stroomverbruik met twaalf procent.
Minder apparaten tegelijk aanEssent zag bij het WK in 2010 hetzelfde patroon. Hoe verder het Nederlands elftal kwam in het toernooi, hoe meer het elektriciteitsgebruik daalde. Tijdens de finale was dat veertien procent.
Hoe verder Nederland in het WK komt, hoe meer mensen kijken, verklaart Essent de daling. Als men dit bij vrienden of in de kroeg doet, worden er tijdens de wedstrijd minder apparaten gebruikt, die normaal gesproken vaak tegelijkertijd aanstaan, zoals tv's, computers en wasmachines.

Wachten op privacy instellingen...