Op visite bij Koen de Kort in Girona: 'Ben misschien wel beter dan ooit'

27 juni 2014 om 19:10 • Aangepast 24 april 2020 om 14:33
nl
Koen de Kort mag met recht een wereldburger worden genoemd. De wielrenner van Giant-Shimano is beroepsmatig altijd op pad. In de winter woont hij met zijn vriendin in Australië, soms vertoeft hij bij zijn ouders in Liempde, maar echt thuis komt De Kort in zijn appartement in Girona. Omroep Brabant zocht hem vlak voor het NK en de Tour de France op Spanje.
Geschreven door

"Hier kom ik thuis en hier voel ik me ook thuis", zegt Koen de Kort op zijn dakterras boven de Ramblas. Hij kijkt uit het op historische stadcentrum, beneden ligt de oude brug waar iedere morgen meerdere profwielrenners verzamelen om te trainen en iedere avond zakt de zon in de verte achter de Pyreneeën.
In hetzelfde appartementencomplex woont Rory Sutherland van Saxo-Tinkoff en in de buurt wonen ook Belkin-coureurs Steven Kruijswijk en Robert Gesink. De Kort: "Er wonen hier zo'n vijftig renners, toen ik hier een jaar of tien geleden kwam wonen, was het niet zo'n grote groep. Maar je wordt hier een betere wielrenner, dat durf ik best te zeggen. Je kan alle kanten op, vlak en omhoog."
Beter dan ooit naar de TourIn de Spaanse wielerenclave heeft Koen de Kort de basis gelegd voor de komende Tour de France. Als pion in het sprinttreintje voor Marcel Kittel moet hij de Duitser net als vorig jaar naar etappezeges begeleiden. "Ik ben beter dan vorig jaar, absoluut", zegt De Kort stellig.
"De druk is nu groter, maar we weten dat we met de ploeg kunnen winnen en dat we ook veel kunnen winnen. En voor mezelf kan ik ook wel wat laten zien. Misschien heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Hopelijk kan ik mezelf ook nog herontdekken."
Onder Ons in teken van Tour de FranceDe reportage over Koen de Kort in Girona wordt vrijdagavond uitgezonden in FC Onder Ons, dat voor de gelegenheid volledig in het teken van de Tour de France staat. Wielrenners Lars Boom en Moreno Hofland zijn te gast in het programma dat om 17.55 uur wordt uitgezonden op Omroep Brabant. De uitzending wordt ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.