Prinses Laurentien reikt prijs uit aan Brabantse energiepionier Van der Leij: ‘Wij hebben hem nodig'

27 juni 2014 om 20:46 • Aangepast 21 november 2020 om 23:44
nl
Prinses Laurentien van Oranje heeft vrijdagmiddag een prijs uitgereikt aan ‘energiepionier’ Ernst van der Leij uit Nuenen. De vrijwilliger van Morgen Groene Energie kreeg de ‘klimaatpenning’ voor zijn aandeel bij de totstandkoming van een zonnepark op het dak van een wijkcentrum in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

De prinses van Oranje vindt Van der Leij de 'koploper' in kennisdeling. "Een essentieel element in de wereld van lokaal duurzaam waar rijp en groen van elkaar leren om verder te komen", looft Laurentien de Brabander. "Ernst neemt zijn taak als voorloper zeer serieus. Hij is open source en dat heeft de beweging nodig."
De prijzen zijn uitgereikt door klimaatbureau HIER. Het bureau wil met de penningen een signaal afgeven, vertelt programmadirecteur Sible Schöne. "We willen aangeven dat burgers en organisaties in Nederland al volop bezig zijn met de omschakeling naar een duurzame economie."

Wachten op privacy instellingen...

Motto 'gewoon doen'Volgens HIER heeft Van der Leij de prijs verdiend vanwege zijn rol als energiepionier. De ondernemer uit Nuenen ging volgens het bureau onder het motto 'gewoon doen' tegen de stroom in van start en laat met het zonnepark zien op welke punten het milieu beter kan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.