Tilburger Ruud van der Meijden fietst 48 uur non-stop door Midden-Brabant voor terminale kinderen

27 juni 2014 om 22:32 • Aangepast 24 april 2020 om 14:34
nl
Tilburger Ruud van der Meijden is vrijdagmiddag om drie uur op de fiets gestapt om in 48 uur bijna non-stop duizend kilometer te fietsen in Midden-Brabant. Hij zal zondag 30 juni om drie uur weer van zijn fiets stappen. Van der Meijden maakt de tocht voor Gijsje Eigenwijsje, een stichting die zich inzet voor terminale kinderen.
Geschreven door

Van der Meijden zal tijdens zijn fietstocht worden ondersteund door verschillende fietsclubs, ex-wielrenners en bekende Brabanders en Nederlanders zoals Marc Meeuwis en Bas Muijs.
Route rondom TilburgOverdag zal de route in en om Tilburg zijn. In de avonduren fietst Van der Meijden op het terrein van de Tilburgse Wielerclub Pijnenburg aan de Bijsterveldenlaan in de Reeshof. Hier is ook de finish gepland.
Van der Meijden is het initiatief gestart om aandacht te vragen voor terminaal zieke kinderen. Stichting Gijsje Eigenwijsje biedt het gezin van een terminaal ziek kind een gratis weekje vakantie aan in Brabant. De stichting is de laatste wens van Gijs Baeten die op achtjarige leeftijd te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was. Net na zijn negende verjaardag overleed hij.
'Gijs is mijn held'Van der Meijden: "Het verhaal van Gijs raakt mij. Gijs is een held, hij is mijn held. Op zijn ziekbed dacht hij aan anderen. Ik zet me graag in voor zijn laatste wens om zo alle terminale kinderen in Nederland aandacht te geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.