Video

Katje Bentley doodgeschopt door 'dierenbeul' in Moergestel: ‘Bentley was mijn alles’

28 juni 2014 om 00:12 • Aangepast 21 november 2020 om 23:44
nl
Alsof de grond onder haar voeten wegzakte. Zo omschrijft de teneergeslagen Letchimi de Laat (28) het moment toen ze hoorde dat Bentley badend in het bloed werd gevonden. Haar katje is woensdag vermoedelijk bruut om het leven gebracht. "Zijn hoofdje was ingetrapt. Ik weet zeker dat er een dierenbeul rondloopt in Moergestel", vertelt De Laat verdrietig.
Profielfoto van
Geschreven door

Haar buurvrouw vond het lichaampje van Bentley. Zij wil niet met naam en toenaam reageren tegenover Omroep Brabant, maar wist wel te vertellen dat ze 'erg geschrokken was' na de gruwelijke vondst. De Laat is met Bentley naar de dierenarts gegaan.
"Hij wist ons te vertellen dat hij sowieso niet is aangereden. Alleen zijn hoofdje had letsel opgelopen." Een buurtbewoonster, die drie dagen per week voor Bentley zorgt, voelt zich schuldig dat ze dit niet heeft kunnen voorkomen. "Ik was verantwoordelijk voor hem. Letchini geeft zo veel om haar katten. Ik hoop dat de dader snel gepakt wordt."

Konijn losgelaten en gewondNaast dat Bentley dood werd gevonden, was ook het konijn van De Laat weg. Iemand had het hok open gedaan en nadat het konijn was weggelopen, het hok weer gesloten. Na een dag zoeken werd het konijn gewond gevonden. "Ik snap niet wat je bezielt om een konijnenhok moedwillig open te zetten. Dan vind je het gewoon leuk om dieren en de eigenaren pijn te doen", is De Laat stellig.
Het is volgens De Laat niet de eerste keer dat iemand Bentley iets aan wilde doen. In 2010 werd de kat bewust een paar dagen door iemand opgesloten en bespoten met blauwe verf. "Ik sluit niet uit dat deze zaken met elkaar te maken hebben. Ik ben zo van slag nu, Bentley was echt mijn alles. Ik zal niet rusten voor ik de dader gevonden heb."

De Laat heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie. Zij zijn volgens de eigenares een onderzoek begonnen in Moergestel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.