Sport zaterdag: Jeffrey Herlings blijft in MX2-klasse rijden, Waalkens naar Fortuna Sittard

28 juni 2014 om 14:01
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor motorcrosser Jeffrey Herlings, FC Oss-voetballer Floris Burgers, hockey-erelid Jan Albers, beachvolleyballer Jon Stiekema, springruiter Vincent Voorn en de FC Eindhoven-voetballers Jasper Waalkens en Diego Karg.
Geschreven door

Nog geen MX1 voor HerlingsJeffrey Herlings rijdt ook volgend jaar in de MX2-klasse. De motorcrosser uit Elsendorp kiest niet voor de zwaardere MX1-klasse. Veel fans hadden graag gezien dat Herlings was overgestapt, omdat hij in de MX2-klasse al twee jaar week-in-week-uit vrijwel alles wint.
Willem II haalt uit tegen DiessenDe voetballers van Willem II zijn prima begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De Tilburgers wonnen zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd, tegen Diessen, met 12-1. De Braziliaan Bruno Andrade was drie keer trefzeker. De andere goals kwamen op naam van Paul Brok (2), Thomas Schilders (2), Justin Mathieu (2), Renan Zanelli, Kevin Brands en Niek Vossebelt.
Helmond Sport klopt ZSVHelmond Sport is de oefenreeks voor het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een 4-0 zege op ZSV. Colin van Gool scoorde twee keer, Arne van Geffen en testspeler Kevin Gomez een keer. Gomez werd opgeleid bij Feyenoord en staat op dit moment onder contract bij het Engelse Stoke City.
Waalkens wordt FortuneesJasper Waalkens verruilt FC Eindhoven voor Fortuna Sittard. Eindhoven had enkele weken geleden al laten waten niet door te gaan met de middenvelder. Waalkens heeft met Fortuna een mondeling akkoord over een eenjarig contract. Waalkens voetbalde drie jaar aan de Aalsterweg.
FC Oss door met BurgersFloris Burgers heeft zijn contract bij FC Oss verlengd. De 20-jarige middenvelder kwam in de loop van het vorige voetbalseizoen over van de voetbalacademie N.E.C./FC Oss. Burgers zal wel een groot gedeelte van de voorbereiding missen, omdat hij zijn voetballoopbaan combineert met zijn studie culturele antropologie en ontwikkelingssociologie. Hij gaat op studiereis naar China en kan daardoor pas halverwege augustus aansluiten bij de selectie. "Maar ik kom fit terug."
Veldhovenaar Albers erelid KNHBJan Albers heeft zaterdag tijdens de algemene vergadering van de Koninklijke Nederlandse hockeybond (KNHB) in Utrecht officieel afscheid genomen als voorzitter. De 62-jarige Veldhovenaar is acht jaar in functie geweest. Met luid applaus werd de oud-international tot erelid van de KNHB benoemd. Hij gaat bij de internationale hockeyfederatie FIH nog wel twee jaar door als hoofdbestuurslid.
Duitsers kloppen Stiekema en VarenhorstHet beachvolleybaltoernooi in Stavanger zit er op voor Tilburger Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst. Het Oranjeduo verloor zaterdag in de eerste ronde van het Grand Slamtoernooi. Het werd 21-19, 13-21 en 10-15 tegen de Duitsers Alexander Walkenhorst en Stefan Windscheif.
Brons Voorn in GeesterenRuiter Vincent Voorn uit Dinteloord is vrijdagavond derde geworden tijdens een springwedstrijd om de Grote Prijs van Twente. Gert Jan Bruggink was de sterkste in Geesteren. Hij legde met de merrie Vita het parcours foutloos af in een tijd van 71,61 seconden. Voorn moest op Quilan bijna 3,5 seconde toegeven. De Belg Jos Verlooy werd met Farfelu de la Pomme tweede.
FC Eindhoven legt Diego Karg vastDiego Karg is als amateur toegevoegd aan de selectie van FC Eindhoven. Karg is een 25-jarige aanvaller Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Al op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van die club. In 2012 kreeg hij een contract aangeboden bij Telstar en besloot zijn carrière in Velzen-Zuid te voortzetten. Hij kwam bij Telstar echter weinig aan voetballen toe.
Den Bosch succesvol op NK schermenSchermclub Den Bosch is het NK voor clubteams in eigen stad goed begonnen. Het mannelijke degenteam werd zaterdag voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen door in de finale met 45-24 te winnen van Alphen aan den Rijn. De vrouwen versloegen dezelfde club in hun degenfinale met 45-35. Zondag staan de wedstrijden met floret en sabel op het programma in de Maaspoort in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.