Video

Ingezegende spelers FC Den Bosch dromen van kampioenschap en eredivisie

28 juni 2014 om 16:34
nl
De voetballers van FC Den Bosch zijn zaterdagochtend tijdens de traditionele 'Season kick-off' groots onthaald door fans en vervolgens ingezegend in de Sint-Janskathedraal. Pastoor Van Beurden wenste de spelers veel succes en drukte hen op het hart vooral samen te werken.
Geschreven door

Honderden fans van FC Den Bosch posteerden zich zaterdagmorgen met vuurwerk, spandoeken en fakkels aan de Zuidwal in Den Bosch. Daar werden de spelers toegejuicht en ingehaald. Vervolgens togen fans en spelers samen naar de Sint-Janskathedraal waar pastoor Van Beurden en kapelaan Patrick Kuis iedereen welkom heetten. Vervolgens werd de zegen uitgesproken over de selectie en de fans en werd de teruggekeerde Anthony Lurling luid toegejuicht.
Kapelaan koopt frituur voor LurlingNa een groot applaus voor Lurling grapte de kapelaan dat hij speciaal een frituur had aangeschaft voor de speler. ”Dan hoeft hij niet meer naar Kees Kroket.” Lurling kon de grap over het nachtelijk incident in de snackbar wel waarderen. Hij was sowieso enthousiast over deze seizoensaftrap. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik heb bij Feyenoord een eerste training voor 13000 mensen gedaan, maar ook dit is heel bijzonder. Dit vergeet je niet meer.”
Anthony Lurling keerde na avonturen bij Heerenveen, Feyenoord, FC Köln, RKC Waalwijk en NAC terug bij de club waar het allemaal voor hem begon. "Zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd en daar heb ik veel zin in. Het doel is dit seizoen kampioen te worden. Ik wil dolgraag nog een keer met Den Bosch in de eredivisie spelen. Dat is mijn droom.”  Vele Bossche supporters hebben dezelfde droom, waaronder pastoor Van Beurden zelf.
Eerste balcontactenNa de inzegening door de pastoor presenteerde trainer Ruud Kaiser als een volleerd speaker zijn nieuwe aankopen. Terwijl de spelers een balletje hooghielden, sprak Kaiser de fans op een drukke Parade toe. De nieuwelingen, naast Lurling zijn dat onder andere Mats van Huijgevoort en Joey Belterman, vonden het prachtig.
Het was de vierde keer dat FC Den Bosch op deze manier het voetbalseizoen begon. Maandag is de eerste veldtraining. De twee Zweedse versterkingen van Den Bosch zijn er dan nog niet bij, zij sluiten op 11 juli aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.