Tim Kerkhof wint NK wielrennen bij de beloften: 'Val doet hier niets aan af'

28 juni 2014 om 17:22
nl
Tim Kerkhof uit Nistelrode is in Ootmarsum zaterdag Nederlands kampioen bij de beloften geworden. De renner van het Belgische Etixx-team was de snelste van een kopgroep van zes in een sprint, die werd ontsierd door een valpartij. Daarbij was Rabo-kopman Mike Teunissen betrokken.
Geschreven door

Kerkhof won de sprint voor Dennis Bakker (tweede) en Piotr Havik (derde).
Kopgroep van zes manKerkhof maakte deel uit van een kopgroep van zes man: Mike Teunissen, Piotr Havik Etienne van Empel (Rabobank Development Team), Derk Abel Beckeringh (Croford), Kerkhof en Dennis Bakker (Metec).
Daarachter probeerde een achtervolgende groep, met Mathieu van der Poel, bij de koplopers te komen, maar zij kwamen niet meer bij Kerkhof en co. Etienne van Empel probeerde nog een paar keer weg te komen, maar werd steeds bijgehaald door Bakker en Kerkhof.
Finale ontsierd door valpartijDe eindsprint werd nog ontsierd door een valpartij. Teunissen reed tegen het wiel van Havik. Beckeringh reed vervolgens tegen Teunissen aan. Kerkhof heeft niks gemerkt van het moment.
"Ik probeerde zo hard mogelijk te sprinten. Ik keek naar beneden, heb niet gemerkt dat er achter mij gevallen werd."
"Af en toe moet dubbeltje goede kant opvallen"De vreugde bij Kerkhof was er niet minder om. "Ik had het niet verwacht, maar ik wist wel dat er mogelijkheden waren. In sport moet het dubbeltje af en toe de goede kant op vallen. Vandaag is dat gebeurd."
De valpartij vond Kerkhof spijtig, maar hij had er wel een duidelijke mening over. "Ik probeer mij verre van het duw- en trekwerk te houden. Naar mijn mening is dat rugby, en dat is niet mijn sport.
Volgend jaar bij de profs? Met het winnen van de beloftetitel zou de carrière van Kerkhof weleens in een stroomversnelling komen. "Qua fitheid en mentaliteit zou ik er zeker klaar voor zijn, maar de resultaten tot nu toe vielen tegen. Dit NK helpt dan natuurlijk wel."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.