Ossenaar Alexander Klöpping trots op stripfiguur Klöpgeest in Donald Duck: ‘Hoogtepunt van 2014’

28 juni 2014 om 23:29 • Aangepast 24 april 2020 om 14:35
nl
Krantenkiosk Blende gaat momenteel als een tierelier, maar initiatiefnemer Alexander Klöpping uit Oss ziet de lancering van het platform niet als zijn hoogtepunt. "Stripfiguur Klöpgeest was natuurlijk mijn hoogtepunt van 2014", reageert de Ossenaar op de Donald Duck-strip waar hij eerder dit jaar 'figureerde'.
Geschreven door

De bekende internetondernemer moest smakelijk lachen om zijn alter ego in Donald Duck. "Ze kozen mij omdat het blad die week programmeertaal promootte", legt Klöpping uit in AD Magazine. "Ze lieten zien dat kinderen zich niet hoeven te schamen als ze zich in computers verdiepen."
Dat was in zijn jeugd wel anders, blikt de Ossenaar terug. "Toen was je een sociale outcast als je alleen op je kamer zat te pielen aan je pc." Momenteel vergaart Klöpping steeds meer bekendheid door zijn succesvolle platform Blendle, waar je losse artikelen uit tijdschriften en kranten kunt lezen tegen een kleine betaling. [Tweet:body:https://twitter.com/AlexanderNL/status/461076217647890432]
'Ik voelde me bekeken'Aanvankelijk had Klöpping moeite met zijn optredens in programma's als De Wereld Draait Door. ''Voelde me op een nare manier bekeken, dacht dat mensen in restaurants mijn gesprekken afluisterden", zegt hij in AD Magazine.
"Ik begon festivals en concerten te mijden. Maar ik heb leren omgaan met rare reacties. Dat ze staren, naar me roepen, het went. En ach, als ik een tijdje niet op tv ben, vergeet iedereen me vast weer.''[YouTube:http://youtu.be/ifmRWuVYBuA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.