Video

Katholieke jongeren bijeen in Nieuwkuijk: 'Hoopvol gegeven'

29 juni 2014 om 14:44 • Aangepast 24 april 2020 om 14:36
nl
Alleen maar slecht nieuws voor en over de kerk is er niet. De kerk krijgt ook aanwas. Honderden katholieke jongeren kwamen zondag bij elkaar op het landgoed van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk.
Geschreven door

"Je voelt je soms wel een outsider, omdat niet iedereen gelooft. Daarom is het mooi dat wij elkaar hier allemaal vinden", vertelt een jongen die nog in zijn tent ligt. Zijn buurvrouw vult aan: "Het is ook leuk voor jongeren die net beginnen met geloven. Het is namelijk laagdrempelig met muziek en alles. Heel gaaf."
Waar het jaarlijkse evenement vroeger in een grote hal werd gehouden, is er nu gekozen voor een tweedaags festival. Het lijkt een mini-versie van Pinkpop, met een groot hoofdpodium waar de eucharistieviering wordt gehouden.
'Op de een of andere manier hier terechtgekomen'Al jaren verliest de kerk meer mensen. "Heel veel jongeren hier komen niet uit katholieke nesten", vertelt hulpbisschop Rob Mutsaers. "En op de een of andere manier zijn ze iemand tegengekomen die ze de weg naar hier hebben gewezen. En dat is een hoopvol gegeven. Want de boel klinkt wat in zoals we weten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.