Topman Wim van der Leegte: 'Op termijn duizend nieuwe banen VDL-Nedcar' - Omroep Brabant

Topman Wim van der Leegte: 'Op termijn duizend nieuwe banen VDL-Nedcar'

29 juni 2014 om 15:29
nl
Binnen enkele jaren komen er bij VDL Nedcar bijna duizend nieuwe arbeidsplaatsen bij. Dat tekent het Financieele Dagblad (FD) dit weekeinde op uit de mond van president-directeur Wim van der Leegte van het Eindhovense moederconcern VDL Groep. Hiermee zou het aantal werknemers bij de autoproducent uitkomen op meer dan 3000.
Geschreven door

In februari zei de topman van het concern nog dat het bedrijf 2000 mensen nodig zou hebben voor de productie van de auto’s in Born. Medio maart toverde illusionist Hans Klok in het Klokgebouw in Eindhoven de nieuwe MINI Hatchback tevoorschijn.
Modernste autofabriek ter wereldDe fabriek van VDL Nedcar wordt op 17 juli officieel geopend door koning Willem-Alexander. Binnenkort start ook de productie van de MINI in Nederland. Daarvoor zei het bedrijf al eerder 400 extra mensen aan te trekken, bovenop de 1500 die al voor Nedcar werkten. In totaal blijken nu al ruim 2100 mensen aan de slag te zijn bij de onderneming, aldus het FD.
Nedcar werd in 2012 van de ondergang gered door een overname door VDL, nadat het Japanse Mitsubishi de productie in het Limburgse Born had gestaakt. De fabriek is inmiddels omgebouwd voor de productie van MINI's, in opdracht van moederbedrijf BMW. Volgens Van der Leegte is het nu de modernste autofabriek ter wereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.