Video

Binnenbrand Vitalis 't Lint aan Herman Gorterlaan in Eindhoven onder controle

29 juni 2014 om 15:29 • Aangepast 21 november 2020 om 23:43
nl
Bij zorgcentrum Vitalis 't Lint aan de Herman Gorterlaan in Eindhoven heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Het ging om een binnenbrand, waarbij voor zover bekend geen slachtoffers vielen. Dat zegt Vitalis-directeur Mart van den Schoor tegenover Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand brak rond halftwee uit in een appartement van het zorgcomplex. De brandweer sloeg groot alarm en schaalde na de melding snel op. De bewoonster van het appartement is door medewerkers van Vitalis in veiligheid gebracht. Twee vleugels van de Vitalis 't Lint werden uit voorzorg ontruimd. De 84 bewoners zijn opgevangen in een aangrenzend gebouw.
Een brandweerwoordvoerder laat weten dat de brand meeviel en het sein brand meester rond twee uur werd gegeven. De brandweer houdt zich nu bezig met het ventileren van het complex, zodat de bewoners weer naar binnen kunnen. Ambulancepersoneel controleert of er bewoners zijn met ademhalingsproblemen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Veel ambulances en brandweerwagensEr rukten in vergelijking met soortgelijke branden veel hulpdiensten uit. Er kwamen zeker zes ambulances en acht brandweerwagens op de melding af. Dit komt doordat het hier een zorgcentrum betreft.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.