Val nekt kansen Koen de Kort op winnen NK, Sebastiaan Langeveld verovert Nederlandse titel

29 juni 2014 om 18:17 • Aangepast 24 april 2020 om 14:36
nl
Sebastian Langeveld heeft zondag de titel veroverd tijdens de Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg. De renner van Garmin-Sharp soleerde naar de winst in Ootmarsum. Achter de winnaar sprintte Niki Terpstra van Omega Pharma-QuickStep naar de tweede plaats. Koen de Kort uit Liempde viel toen de beslissende slag plaatsvond.
Geschreven door

"Een enorme deceptie", reageert De Kort. "Ik dacht aan de titel, maar ik lag op de grond. Ik was goed genoeg om met Langeveld mee te zitten. Fysiek heb ik er geen klachten aan overgehouden. Ik moet alles even na laten kijken en zal er een paar dagen last van hebben. Maar geen zorgen voor de Tour."
Nerveuze koersDanny van Poppel uit Moergestel baalde na afloop ook enorm. "Ik dacht al aan het podium, maar stond ervan te kijken dat we als achtervolgende groep werden ingelopen. Dit was mijn tweede NK. Het was een nerveuze koers. Wellicht had er voor mij iets meer in kunnen zitten."
Winnaar Sebastian Langeveld was bijzonder opgelucht. "Ik was er al zo vaak dichtbij geweest'', verzuchtte de Lissenaar na zijn solotocht over twintig kilometer. "Het was ontzettend zwaar, maar ik voelde me de hele dag al goed en wist dat ik alleen op deze manier kans zou hebben.''
Roodwitblauwe truiLangeveld werd twee keer eerder tweede tijdens het NK en één keer derde. Hij liet zondag doorschemeren dat een Tourdeelname voor hem erin zit: "De ploeg wordt maandag bekend maar ga er maar van uit dat de roodwitblauwe trui in de Tour te zien is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.