Tranen bij sluiting brasserie La Promenade Valkenswaard: ‘Ondernemer de nek omgedraaid’

29 juni 2014 om 18:22
nl
Met een feestje heeft brasserie La Promenade in Valkenswaard zondag afscheid genomen van haar vaste klanten. Daarbij vloeiden de nodige tranen. Na 31 jaar sluit de zaak noodgedwongen na een conflict met de gemeente. De brasserie zou het zicht op het noodlijdende overdekte winkelcentrum De Kerverij belemmeren.
Geschreven door

De vaste klanten kunnen er met hun verstand niet bij dat zo'n gezellige populaire zaak moet sluiten: "Een ondernemer wordt de nek omgedraaid door de gemeente, schandalig", zegt Frans van Deijck, die al jaren klant is.
Van Dijk zegt dat de populaire brasserie juist klanten naar de winkels in De Kerverij trekt. "Er zullen wel andere belangen spelen, maar dat kan ik niet bewijzen."
Begrafenis en bruiloftVoor uitbater René Jurgens voelt de laatste dag als een begrafenis en een bruiloft tegelijk. De sluiting valt hem natuurlijk zwaar, maar alle reacties van de vaste klanten zijn hartverwarmend. De strijd met de gemeente Valkenswaard, die veertien jaar duurde, trok een zware wissel op zijn leven.
Voorlopig gaat Jurgens zich bezig houden met zijn restaurant in Weert. In de toekomst hoopt hij de brasserie wellicht te kunnen heropenen op een andere plek in Valkenswaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.