'Transfer Luuk de Jong naar PSV kwestie van tijd'

29 juni 2014 om 18:27 • Aangepast 21 november 2020 om 23:42
nl
Luuk de Jong wordt de nieuwe spits van PSV. Volgens VI- en FC Onder Ons-watcher Thijs Slegers is een akkoord tussen PSV en het Duitse Mönchengladbach 'een kwestie van tijd'. "PSV heeft al een principe-akkoord met De Jong."
Profielfoto van
Geschreven door

PSV aasde twee jaar geleden ook al op De Jong. Toen voetbalde de aanvaller nog bij FC Twente.
In de Bundesliga wist De Jong zijn goede spel niet door te trekken. Ook een Engels avontuur, het afgelopen halfjaar bij Newcastle United, had niet het gewenste effect.

Wachten op privacy instellingen...

'Locadia hoeft niet te vertrekken'De komst van De Jong heeft gevolgen voor Tim Matavz en Jürgen Locadia. Locadia was het afgelopen halfjaar zeker van een basisplaats onder coach Phillip Cocu. Hij scoorde dertien keer. Dat is zeker niet slecht voor een spits van zijn leeftijd en in zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau. De komst van De Jong betekent naar verwachting dat Locadia komend seizoen tweede spits wordt, achter De Jong. "Locadia kreeg te horen dat hij niet hoeft te vertrekken", weet Slegers.
Tim Matavz zal waarschijnlijk wél vertrekken uit Eindhoven. De Sloveens international kon in Eindhoven nog niet overtuigen. In de winter leek hij al dichtbij een transfer naar het Russische Rubin Kazan. Die club zag echter op het laatste moment af van een transfer. Tot teleurstelling van PSV - dat een mooi transferbedrag in rook zag opgaan - en de spits zelf. Matavz eist een schadevergoeding van Kazan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.