Tilburger Ruud van der Meijden gefinisht na megafietstocht voor terminale kinderen: ‘In 2015 weer'

29 juni 2014 om 19:27 • Aangepast 21 november 2020 om 23:42
nl
Tilburger Ruud van der Meijden is zondagmiddag over de finishstreep gekomen na een slopende tocht waarin hij 48 uur bijna non-stop duizend kilometer door Midden-Brabant fietste. Hij haalde de afgesproken tijd nét niet. "Maar ik ben heel tevreden. Volgend jaar doe ik het gewoon weer", vertelt de Tilburger bekaf na zijn tocht.
Profielfoto van
Geschreven door

Van der Meijden maakte de tocht voor Gijsje Eigenwijsje, een stichting die zich inzet voor terminale kinderen. Hij stapte vrijdag om drie uur op zijn bike en fietste aan één stuk door meer dan duizend kilometer. Iets na drie uur bereikte hij de finish op de Wielerbaan Peijnenburg in Tilburg.
Voor zijn slopende fietstocht vroeg de Tilburger aandacht om geld op te halen voor de stichting. Er is 7000 euro opgehaald. De fietser werd gesteund door oud-professionals Gert Jacobs en Leo van Vliet en veldrijders Henk Baars en Johan van der Velde. Ook acteur Chris Tates, Marc Meeuwis (de broer van) en enkele Bekende Nederlanders deden mee.
'Wat een tempo'Omroep Brabant-verslaggeefster Cindy de Koning deed de laatste twee uur mee. "Het tempo lag ongelofelijk hoog", vertelt ze. "Tjonge, wat een tempo. En Ruud presteerde het gewoon om het laatste rondje nog wat extra gas te geven naar veertig kilometer per uur. Fantastisch."
Het zat misschien niet altijd mee en in combinatie met de zware regenval en onweer werd het zelfs even gevaarlijk. Maar Van der Meijden is een volhouder en weet het zeker: volgend jaar komt er gewoon weer een editie. "Want", zo zegt hij. "Deze stichting verdient een landelijk podium."

Wachten op privacy instellingen...

Ongeneeslijk ziekStichting Gijsje Eigenwijsje biedt het gezin van een terminaal ziek kind een gratis weekje vakantie aan in Brabant. De stichting is de laatste wens van Gijs Baeten die op achtjarige leeftijd te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was. Net na zijn negende verjaardag overleed hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.