Laatste werkdag voor Europarlementariër Toine Manders: 'Ik neem met weemoed afscheid van Brussel'

30 juni 2014 om 11:21 • Aangepast 24 april 2020 om 14:38
nl
De laatsten vijftien jaar pendelde Europarlementariër Toine Manders tussen Asten en Brussel. Sinds 1999 zit hij, eerst namens de VVD en later als onafhankelijk lid. Tijdens de laatste Europese verkiezingen trok hij de kar van 50Plus. Manders werd niet gekozen, dus maakt hij zich op voor zijn laatste werkdag in Brussel.
Geschreven door

Een afscheid met weemoed? "Jazeker, maar ik kijk terug op een mooie periode. Het is een fantastische job. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan. Daarnaast heb ik geprobeerd om Europa dichter bij de burgers te brengen. Bijna letterlijk laten zien wat Europa doet en hoe belangrijk het is. Ik heb me onder meer ingezet voor de wetgeving voor de Europese octrooien.”
AdvocatuurNa vandaag gaat Manders op zoek naar een andere job. “Mogelijk ga ik terug naar de advocatuur, iets doen in advisering van bedrijven of zitting nemen in een bestuur." Terug naar de politiek is voor Manders geen optie.
"Als je in het Europees Hof hebt gezeten en je hebt bezig gehouden met bijvoorbeeld wetgeving voor 500 miljoen mensen, dan is een overstap naar de regionale of lokale politiek niet denkbaar. Daar ligt mijn hart niet”, aldus Manders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.