Anderhalf jaar cel geëist voor doelbewuste brandstichting waarbij zwerver Helmond om het leven kwam - Omroep Brabant
Video

Anderhalf jaar cel geëist voor doelbewuste brandstichting waarbij zwerver Helmond om het leven kwam

30 juni 2014 om 20:35 • Aangepast 21 november 2020 om 23:42
nl
Wachten op privacy instellingen...
Tegen een 18-jarige man uit Helmond is maandagochtend achttien maanden cel geëist. Hij staat maandag samen met een jongen van 14 uit Eindhoven voor de rechter. De twee worden ervan verdacht de brand te hebben gesticht waarbij de 51-jarige zwerver Berry Kuijpers om het leven kwam. De eis tegen de andere jongen luidt een jaar jeugddetentie waarvan drie maanden voorwaardelijk met aftrek voorarrest en jeugdreclassering.
Profielfoto van
Geschreven door

Van de achttien maanden cel die zijn geëist tegen de 18-jarige, zijn zes maanden voorwaardelijk. Tijdens de brand was de verdachte 17 jaar oud.
Dood Berry KuijpersOp 10 mei vorig jaar vloog een leegstaand pand aan de Kanaaldijk Noordoost in Helmond in brand. Daarbij kwam de dakloze Berry Kuijpers om het leven, hij verbleef in het pand. Een andere dakloze was op het dak geklommen, hij overleefde de brand.
Vrij snel na de brand werden drie jongens opgepakt voor brandstichting. Naast de jongens die maandag terechtstaan, werd er ook een 15-jarige jongen opgepakt, hij kwam vorig jaar al vrij en wordt niet meer verdacht.
Pleit voor vrijspraakTijdens de zitting bij de Bossche kinderrechter 's ochtends waren ook familieleden van de zwerver aanwezig. Eén van zijn drie dochters las een brief voor. De 18-jarige verdachte reageerde daar emotioneel op.
Zijn advocaat pleit voor vrijspraak, volgens hem kan niet bewezen worden dat de jongen de brand heeft gesticht. Bovendien was hij volgens zijn advocaat de eerste die alarmnummer 112 belde op die fatale middag.
De kinderrechter doet over twee weken uitspraak.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.