Studente Ilse Wolf uit Breda wint atelier met fotoreportage over bijna onbewoond eiland

30 juni 2014 om 15:03 • Aangepast 21 november 2020 om 23:42
nl
De fotoreportage van de Bredase Ilse Wolf is voor de 22-jarige studente een groot succes geworden. In maart vertrok ze naar het eiland Caldey om portretten te maken van de 21 bewoners van het kleine eiland. Dat leverde een fascinerende serie op waarmee ze niet alleen afstudeerde, maar ook een jaar lang een atelier heeft gewonnen.
Profielfoto van
Geschreven door

Ze mag twaalf maanden gebruik maken van een atelier bij Electron.
StartersliftDe gemeente Breda stelt de ruimte elk jaar ter beschikking aan een veelbelovende student die meedoet aan de Starterslift. De Starterslift helpt afgestudeerden met het opzetten van een eigen bedrijf.
De 22-jarige studente is superblij met het aanbod van de gemeente. Haar verblijf op het eiland zal ze niet snel vergeten. "Ik was helemaal afhankelijk van het weer en 't tij. Er is geen straatverlichting en ook geen supermarkt op het eiland. Voor eten moest ik met een boot naar het vasteland, maar dat liet het weer niet altijd toe en dan was ik aangewezen op eten uit blik."
Nederlandse monnikDe bewoners van het eilandje heeft ze goed leren kennen. "Een van de elf monniken op Caldey Island is een Nederlander. Hij heeft me het hele eiland laten zien. Het was erg bijzonder."

Wachten op privacy instellingen...

De reportage over het minuscule eiland voor de zuidkust van Wales wordt uitgegeven in boekvorm onder de titel 'Weather Permitting'. In het boek staan uiteraard de foto's die Wolf maakte, maar ook interviews met de eilandbewoners.
SHIFT! 'Weather Permitting' wordt over een aantal maanden uitgegeven en is nu al te bewonderen op de expositie SHIFT! in Breda die nog tot 2 juli duurt. SHIFT! is een expositie waar de afgestudeerden van de St. Joost Akademie in Breda hun werk laten zien.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.