Waterschap gaat speed- en xtc-afval in riool onderzoeken

30 juni 2014 om 15:11
nl
Waterschap Aa en Maas gaat rioolwater testen op drugs, drugsafval en drugsgrondstoffen. Aanleiding is de ontdekking van extreem hoge waarden speed en xtc in het riool van Eindhoven.
Geschreven door

Dat werd eind mei bekend na een onderzoek in 21 Europese steden. Daaruit bleek dat Eindhoven 'xtc-hoofdstad' van Europa is met gemiddeld acht kilo speed elk weekend door het riool.
Controle op drugsafvalWaterschap Aa en Maas wil de aard en de omvang van het probleem in zijn verzorgingsgebied in beeld brengen, zegt directeur Renze van Houten maandag. Ook wil het waterschap weten of de drugsgerelateerde stoffen uit het water worden gezuiverd.
Het afvalwater wordt nu nog niet gecontroleerd op drugs, drugsgrondstoffen of drugsafval.
Andere waterschappen doen niet meeDe andere Brabantse waterschappen Brabantse Delta en De Dommel zien geen reden voor eigen metingen. Brabantse Delta in West-Brabant denkt dat heel veel informatie al beschikbaar is. Waterschap De Dommel (Zuidoost-Brabant) meent dat de ernst van de lozingen te verwaarlozen is. "Het dumpen van drugsafval in de natuur is een veel groter probleem'', zegt een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.