Dongenaar verzint straatroof uit angst voor reactie van zijn moeder

30 juni 2014 om 15:48
nl
Een 19-jarige Dongenaar en een 62-jarige Waalwijker hebben allebei een valse aangifte gedaan van straatroof. Speurwerk van de politie heeft dit onlangs aan het licht gebracht.
Geschreven door

De man uit Dongen had op 7 juni een valse verklaring gegeven omdat hij bang was voor de reactie van zijn moeder. Hij had namelijk haar fiets niet op slot gezet waarna de tweewieler was gestolen. Bij de politie had hij echter verklaard dat hij door drie mannen met bivakmutsen op was overvallen op de Sluisweg in zijn woonplaats.
Valse aangifteOok de man uit Waalwijk bleek een valse aangifte te hebben gedaan. Hij had verklaard dat hij op zaterdag 24 mei na een bezoek aan het Pleinfestival in Kaatsheuvel van 150 euro was beroofd. In een steegje hadden drie mannen hem vastgepakt en het geld uit zijn portemonnee gehaald.
Uiteindelijk heeft hij toegegeven dat dit verhaal niet klopte. Hij had het geld uitgegeven op de kermis. Door een valse aangifte te doen, hoopte hij geld los te krijgen bij zijn bewindvoerder, een persoon die zijn geldzaken regelt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.