Video

Boze buizerd heeft de pik op voorbijgangers Reusel

1 juli 2014 om 13:48
nl
Opgepast in de Leijenstraat in Reusel. Een broedende buizerd die daar woont, is licht ontvlambaar en valt mensen aan. De gemeente Reusel-De Mierden waarschuwt voor de boze vogel.
Geschreven door

De buizerd broedt al enkele weken. Volgens een buurtbewoner heeft de vogel al drie jaar op rij een nest op dezelfde plaats. De buizerd wil zijn nest beschermen en kan agressief worden, waarschuwt de gemeente.
Er zijn volgens de gemeente al mensen aangevallen door de buizerd. Het overkwam de 81-jarige Jan Vosters uit Reusel. Hij is vrijwilliger op sportpark Den Hoek aan de Leijenstraat. "Als ik van het materiaalhok naar de velden loop, scheert hij vaak vlak over me heen. Dan maak ik sissende geluiden en zwaai met mijn armen om hem weg te jagen", aldus Vosters.
Schram op het hoofdOnlangs kwam het tot een confrontatie met de buizerd. "Toen zat hij ineens op mijn hoofd met zijn klauwen. Gelukkig kon ik hem wegjagen." Vosters hield een flinke schram op zijn hoofd over aan de aanval.
Overigens slaan de buizerds niet alleen toe in Reusel. Op verschillende plekken in Brabant zijn agressieve broedende roofvogels gesignaleerd. Bij het Groot Meer in Wintelre, in Escharen en in de polder tussen Waspik en Raamsdonk hangen borden die voorbijgangers waarschuwen voor boze buizerds.
Ook aangevallen door een roofvogel? De Werkgroep Roofvogels Nederland inventariseert buizerd-aanvallen op haar website.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.