Ramsin Sambre uit Bergen op Zoom juicht voor Nederland, maar het hardst voor Costa Rica

30 juni 2014 om 16:18
nl
Huize Sambre is een smeltkroes van verschillende culturen. Ramsin Sambre heeft een Curaçaose vader en een moeder uit Costa Rica. Zelf is ze in Curaçao geboren en haar vriend komt uit Nederland. Zaterdag staat de kwartfinale van Oranje tegen Costa Rica op het affiche. Op dat moment woedt een heuse voetbaloorlog in huize Sambre. Zeker te weten.
Geschreven door

“Ik heb al voor het toernooi voorspeld dat Nederland en Costa Rica tegen elkaar gaan spelen. Iedereen verklaarde me voor gek”, vertelt Ramsin Sambre. “Maar het is wel uitgekomen. Mijn vriend en zoon zijn voor Nederland. Mijn hart klopt voor Costa Rica.”  
ZenuwslopendSambre denkt nog even terug aan de zenuwslopende wedstrijden van zondagavond. Eerst ontsnapte Oranje op miraculeuze aan een nederlaag tegen Mexico. Enkele uren later kroop Costa Rica tegen Griekenland door het oog van de naald. “Stressen, gillen, klappen en juichen”, beschrijft ze de sfeer tijdens de beide wedstrijden. “Na de wedstrijd heb ik het oranje verwisseld voor het shirt van Costa Rica.”
Over welk shirt ze zondag gaat aantrekken, hoeft ze niet lang na te denken. “Dat van Costa Rica natuurlijk! Het wordt super spannend en ik ben nu al zenuwachtig. Ons huis zit zondag bomvol. De Nederlandse fans zijn in de meerderheid, maar Costa Rica gaat absoluut winnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.