Waterpoloër Lindhout wordt fullprof in het Franse Lille; papa Lindhout baalt

30 juni 2014 om 16:31
Waterpoloër Robin Lindhout uit Eindhoven speelt komend seizoen voor het Franse Lille. De 23-jarige international wordt fullprof bij de ambitieuze Franse club.
Geschreven door

Lindhout gaat in Lille wonen. "Samen met mijn vriendin ga ik het avontuur aan. Ze gaat met me mee. We hebben ook al gezien waar we gaan wonen. Alles is daar prima geregeld."
Half augustus verkast Lindhout naar het Franse Lille. Hij heeft daar een contract getekend voor één jaar. "Daarna gaan we van beide kanten kijken hoe het is bevallen."
Papa Lindhout baaltLindhout was het afgelopen seizoen topscorer in de eredivisie, maar kon daarmee niet voorkomen dat PSV degradeerde. Vader Ronald Lindhout was zijn trainer bij PSV Waterpolo.
"Mijn vader baalt wel een beetje dat ik vertrek. Maar hij begrijpt het natuurlijk wel. PSV blijft altijd mijn club, maar dit is een hele mooie kans die ik niet kan laten liggen. Lille toonde al een tijdje interesse, afgelopen weekend is het rondgekomen."  
Van amateur naar fullprof"Bij PSV speelde ik op amateurbasis, nu ga ik met waterpolo gewoon mijn boterham verdienen. Da's toch prachtig." Lille timmert hard aan de weg om een topper te worden in de Franse waterpolocompetitie.
"Voor komend seizoen hebben ze ook al twee ijzersterke Kroaten en een Montenegrijn aangetrokken. Die komen uit een hele sterke competitie. Daar kunnen we nog veel plezier aan beleven," zo besluit een gelukkige Robin Lindhout.
Tweede buitenlandse avontuurHet is de tweede keer dat Lindhout voor een buitenlands avontuur kiest. De schutter speelde in het seizoen 2011-2012 voor een Kroatische club.          

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...