TV-schermen Vidiled voor kwartfinale Costa Rica niet meer aan te slepen: 'Telefoon roodgloeiend'

30 juni 2014 om 18:45 • Aangepast 24 april 2020 om 14:39
nl
De sneltrein die Oranje heet blijft maar doordenderen. Dat merkt ook het bedrijf Vidiled uit Sprang-Capelle, die televisieschermen van kleine en grote formaten verhuurt. Door de kwartfinale tegen Costa Rica zaterdag doen veel ondernemers een beroep op het Brabantse verhuurbedrijf. "De telefoon staat roodgloeiend", vertelt Freek Luijben van Vidiled.
Geschreven door

De jongens van Oranje kropen zondagavond tijdens de achtste finale door het oog van de naald. De moeizame wedstrijd tegen Mexico werd in de slotminuten omgebogen tot een nipte 2-1 overwinning.
"Het was inderdaad even billenknijpen", vertelt Luiben. "Voor de kwartfinale zijn alle televisies al de deur uit. Die klanten zullen vast ook bij de volgende rondes de televisies opeisen. Iedereen heeft weer het volste vertrouwen in onze jongens."
Aangepast programma Nederland-Costa RicaHet aanbod van Vidiled bestaat met name uit led-, lcd- en plasma-schermen. Tijdens verschillende evenementen zaterdag worden grote schermen van onder meer Vidiled opgehangen. Op die evenementen wordt het programma ook speciaal aangepast.
Zo ook op Festival WiSH Outdoor in Beek en Donk. Op sommige stages komen extra led-schermen zodat bezoekers tijdens een optreden kunnen genieten van het voetbal.[YouTube:body:http://youtu.be/o25kH1tO_Ko]
'Schuiven met optredens'Het dancefestival legt tijdens de WK-wedstrijd tegen Costa Rica zelfs het hoofdpodium volledig stil. Dat betekent dat er op de mainstage geen dj's te horen zijn, maar in plaats daarvan kunnen 7000 bezoekers de voetbalwedstrijd volgen op een groot scherm.
Het programma op het Negen Pleinen Festijn wordt ook aangepast. Dit is een zomerfeest bij de Efteling waar het park tot middernacht is geopend. "We hangen meerdere schermen op om de voetballiefhebbers op ons park te bedienen", meldt een woordvoerder. "Ook zullen we wat schuiven met optredens, van Belle Perez bijvoorbeeld."
Roze Zaterdag wordt Oranje ZaterdagIn Eindhoven wordt het geplande evenement Roze Zaterdag voor even omgedoopt tot Oranje Zaterdag. Zowel op de Markt als op het 18 Septemberplein worden grote schermen geplaatst. Vanaf zeven uur 's avonds krijgen de festiviteiten een andere wending. "Van Roze gaan we naar Oranje. We gaan er een groot feest van maken", laat de organisatie weten.
In Breda werd er even gesproken over een groot scherm die op de Markt zou komen te hangen, maar dat plan gaat uiteindelijk niet door, weet een woordvoerder van de gemeente te melden.[YouTube:body:http://youtu.be/mO9v54ACWpU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.