Chileense overvallers juwelier Schrauwen in Zundert veroordeeld tot zes jaar cel

30 juni 2014 om 19:56
nl
Zes Chilenen zijn in België veroordeeld tot zes jaar cel voor ongeveer twintig overvallen, inbraken en diefstallen, waaronder een overval op juwelier Schrauwen in Zundert. Zeven andere personen kregen celstraffen van zes maanden tot vier jaar.
Geschreven door

Dat meldt de Gazet van Antwerpen. De gewapende overval in Zundert was op 16 mei 2013. Drie tot vier mannen met lange geweren drongen de zaak binnen en dwongen het personeel en enkele klanten op de grond te gaan liggen.
Zij sloegen de vitrines kapot en gingen er met juwelen vandoor. Dezelfde dag werden de Chilenen aangehouden in Deurne. De volledige buit van de juwelier werd teruggevonden.
Wijnegem Shopping CenterDe gemaskerde Chilenen beukten op 30 april 2013 de stalen rolluiken in van een juwelier in Wijnegem Shopping Center. Ze maakten daar 177.000 euro aan juwelen buit. Toen zij vluchtten, strooiden zij kraaienpoten om de politie af te schudden.
Volgens de Gazet van Antwerpen waren de zes speciaal naar België gekomen om misdrijven te plegen. De zeven andere personen kregen straf omdat zij wapens hadden geleverd of de buit hadden verkocht.
Vrouw aangehoudenIn januari werd volgens de krant een Chileense vrouw in Spanje aangehouden en in februari aan België uitgeleverd. Zij had een leidende rol in de ramkraken en inbraken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.