NAC Breda zoekt twee verdedigers en twee aanvallers: 'Het is een beetje knutselen'

1 juli 2014 om 12:53
nl
NAC wil de selectie voor het nieuwe voetbalseizoen versterken met minimaal twee verdedigers en twee aanvallers. Dat zegt technisch directeur Graeme Rutjes van de Bredase club. Hij moet daarbij creatief zijn, want NAC kan geen transfersommen betalen. "Het is een beetje knutselen."
Geschreven door

Bij NAC vertrok aan het eind van vorig seizoen een batterij aan spelers. Tot nu toe haalde de Bredase club daar slechts drie directe versterkingen voor terug. Erik Falkenburg, Joeri de Kamps en Uros Matic (vorig seizoen al op huurbasis) werden voor een langere periode vastgelegd. Ook werd doelman Andries Noppert aangetrokken met het oog op de toekomst.
'Wij gaan geen gekke dingen doen'"Wij zijn bezig om er spelers bij te halen", vertelt technisch directeur Rutjes. "Maar dat gaat langzaam, dat loopt nog niet heel erg vlot  We hebben een beperkt budget. We zijn er twee ton op achteruit gegaan ten opzichte van vorig seizoen. Van 3,8 miljoen naar 3,6 miljoen. En Uros Matic is daar bij gekomen. Zijn salaris zat er vorig seizoen ook nog niet bij. Dat maakt het ook weer wat moeilijker."
"Maar we zijn niet de enige club die financiële problemen heeft", weet Rutjes. "Er zijn meer clubs tot inkeer gekomen en normale salarissen gaan betalen. Dat doen wij ook. Maar we proberen wel goede jongens te halen. Het is een beetje knutselen, we moeten er een beetje creatief mee omgaan. Wij gaan geen gekke dingen doen. Niet hoger springen dan de polsstok lang is."
Perica en BoatengHet is de intentie van NAC alle posities in de selectie dubbel bezet te hebben. "Achterin hebben we nu vier man. Daar moeten er nog wel twee bij komen. En voorin ook, voor de spitspositie."
NAC hoopt dan ook op korte termijn twee aanvallers aan de selectie toe te voegen."We zijn sowieso bezig met Stipe Perica (werd vorig seizoen al gehuurd), maar die is nog niet vrijgegeven door Chelsea. Dat blijft maar duren."
Ook is de technisch directeur al een tijdje bezig om Kingsley Boateng naar Breda te halen. De 20-jarige Ghanees, ook in het bezit van een Italiaans paspoort, komt van AC Milan. Hij kan bij NAC een driejarig contract tekenen. "Dat begint nu te vlotten", zegt Rutjes. "Ik hoop dat daar tussen nu twee en drie dagen wel duidelijkheid over komt. Soms spreek ik ze drie dagen niet en soms drie keer op een dag. Ik heb er goede hoop op."    
Op de bek gaanOok NAC-aanvoerder Jelle ten Rouwelaar heeft goede hoop en maakt zich weinig zorgen. "Er moet nog wel wat bijkomen", zo zegt hij. "In het verleden werd er snel gehandeld en snel spelers binnen gehaald. Dat gebeurt nu ook op een rustige manier. Het gaat er om wat je binnenhaalt qua karakters. En dat kost tijd. Dat doet de club uitstekend."
De doelstelling van NAC voor komend seizoen wordt pas prijsgegeven als de selectie helemaal rond is. Wel laat de de club weten aanvallender te gaan spelen. Vooral in de thuiswedstrijden. "Wij willen dit seizoen laten zien dat we NAC zijn", zegt keeper Ten Rouwelaar. "En dan zullen we heus wel een paar keer goed op onze bek gaan. Maar we zullen ook meer goodwill kweken bij onze supporters en daar draait het om."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.