Video

Max Caldas verlaat Oranje-dames en gaat bij de Nederlandse heren aan de slag

1 juli 2014 om 14:40 • Aangepast 21 november 2020 om 23:40
nl
De Nederlandse hockeymannen krijgen Max Caldas aan het roer. Dat is dinsdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Caldas was actief bij de Nederlandse hockeyvrouwen en won daar zowel de olympische- als de wereldtitel.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de vrouwen had Caldas met de nodige Brabantse speelsters te maken. Ook in de mannenselectie zitten veel spelers uit onze provincie. Onduidelijk is nog wie Caldas opvolgt bij de vrouwenploeg. De hockeybond is gestart met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.

Wachten op privacy instellingen...

Caldas tekent tot medio 2018 bij de herenequipe. "Ik kijk terug op een waanzinnige periode met de vrouwen; ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven."
Mink van der Weerden uit Someren krijgt de komende jaren met de coach te maken. "Ik kijk uit naar de samenwerking", zegt hij. "Heel goed ken ik hem niet, maar hij komt over als een gepassioneerde trainer."
'Max brengt zijn passie op een goede manier over'Dat laatste kan de Eindhovense Lidewij Welten bevestigingen. "Hij brengt zijn passie op een goede manier over op de groep. Het is enorm jammer dat hij ons verlaat, maar ik kan het wel begrijpen. Er ligt voor hem nu weer een nieuwe uitdaging. En wij krijgen vast een goede nieuwe coach. Wie dat wordt? Geen idee, maar dat komt wel goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.