Inwoners Amersfoort demonstreren tegen Sytze van der Velde, Eindhovense pedo ontvlucht de stad - Omroep Brabant

Inwoners Amersfoort demonstreren tegen Sytze van der Velde, Eindhovense pedo ontvlucht de stad

2 juli 2014 om 00:04
nl
Voor het gemeentehuis in Amersfoort hebben dinsdagavond enkele tientallen mensen gedemonstreerd tegen de verblijfplaats van de veroordeelde Eindhovense pedoseksueel Sytze van der Velde in die stad. Enkele demonstranten dragen spandoeken bij zich met teksten als 'Sytze van der V. weg ermee'.
Geschreven door

De Eindhovense pedoseksueel vertrok dinsdag zelf uit zijn huis in Amersfoort. Hij zegt dat de politie hem tijdelijk op een veilig adres wil onderbrengen en daar heeft hij geen zin in. “Ik laat me niet opsluiten.”
De demonstranten willen dat de veroordeelde de stad verlaat. Gesprekken tussen Van der Velde en de gemeente om hem te bewegen zich elders te vestigen, zijn op niets uitgelopen.
Van der Velde zegt dat hij Amersfoort heeft verlaten en dinsdag niet meer terugkeert. De nacht wil hij ergens anders doorbrengen.
UltimatumDinsdag liep het ultimatum van boze buurtbewoners af die willen dat Sytze van der Velde vertrekt. Als hij niet definitief vertrekt, kunnen de bewoners zijn veiligheid niet garanderen. De gemeente wil niet reageren.
Amersfoort heeft nog geen oplossing voor de onrust rond de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde. Gesprekken om Van de Velde. te bewegen zich elders te vestigen zijn op niets uitgelopen. Dat vertelde burgemeester Lucas Bolsius dinsdagmiddag aan direct omwonenden.
'Onmogelijke eisen'Van der Velde is hulp aangeboden met het vinden van een nieuw onderkomen en met de sanering van zijn schulden. Volgens Bolsius stelde Sytze van der Velde onmogelijke eisen en wilde hij grote sommen geld. "Bij chantage trek ik een harde grens", aldus Bolsius.
Van der Velde vond zelf zijn nieuwe huis in Amersfoort. De gemeente onthulde zijn verblijfplaats. Burgemeester Lucas Bolsius vindt de plek niet geschikt omdat er een kinderdagverblijf in de buurt is. De burgemeester zegt dat hij de pedoseksueel wil overtuigen dat er betere locaties zijn maar dat heeft tot dusver geen resultaat opgeleverd.
WeerstandVan der Velde gelooft niet in een oplossing. Ook op andere plekken in Amersfoort zal weerstand ontstaan, verwacht hij.
Gemeente, politie en justitie stellen in een verklaring dat voor eigen rechter spelen niet wordt getolereerd. Bewoners hadden voor dinsdag een ultimatum gesteld. Ze willen dat Van der Velde vertrekt.
Noodverordening wanneer nodigBolsius wil als de situatie daar om vraagt een samenscholingsverbod of een noodverordening uitvaardigen om de rust rond de woning van Sytze van der Velde te bewaren.
De gemeente zoekt een oplossing in het beëindigen van de huurovereenkomst. Dinsdagavond praten burgemeester en fractievoorzitters met een delegatie van de bewoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.