'WK veldrijden in toekomst naar Den Bosch'

1 juli 2014 om 15:48
nl
Als het aan de organisatie van de Grote Prijs van Brabant ligt, wordt binnen nu en vijf jaar het WK veldrijden in Den Bosch gehouden. Die ambitie sprak de organisatie van de nieuwe veldrit dinsdag uit tijdens een persconferentie in het stadhuis.
Geschreven door

Vorig jaar werd de internationale veldrit voor het eerst georganiseerd in natuurgebied het Bossche Broek in Den Bosch. De Belg Tom Meeuwsen won bij de mannen, Marianne Vos was de snelste bij de vrouwen. De eerste editie trok meteen zesduizend toeschouwers.
Op zaterdag 11 oktober staat de tweede editie op het programma. De verwachting is dat opnieuw veel internationale toppers aan de start zullen staan, onder wie Lars van der Haar en de Belg Sven Nys.
Vos niet aan de startMarianne Vos doet dit jaar waarschijnlijk niet mee. Ze geeft er de voorkeur aan om na het WK op de weg eind september in het Spaanse Ponferrada een langere rustpauze te nemen tot de start van haar veldritseizoen. Vos verdedigt op het WK haar wereldtitel.
De Meeuwense besloot vorig jaar na het wegseizoen meteen ook de start van het cross-seizoen mee te pakken. Daarna nam ze een rustpauze, maar daardoor was ze bij de hervatting van haar cross-seizoen 'niet helemaal fris'. Uiteindelijk was ze nog wel fris genoeg om in februari in Hoogerheide haar wereldtitel te prolongeren. Vos wil dit jaar pas tegen de Kerst haar eerste veldrit rijden.  
Begroting moet groeienDe organisatie van de Grand Prix in Den Bosch wil binnen drie jaar deel uitmaken van de wereldbekercyclus of de Superprestige. Om een wereldbekerwedstrijd te kunnen organiseren, moet de begroting eerst groeien naar minimaal 400.000 euro. Als dat lukt, is de volgende stap wellicht het organiseren van een wereldkampioenschap veldrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.