Ook eenden dood gevonden bij Hazenakkervijver Oss: ‘Kom niet in het water’

1 juli 2014 om 16:53 • Aangepast 24 april 2020 om 14:41
nl
Waterschap Aa en Maas heeft maandag niet alleen een dode zwaan aangetroffen bij de Hazenakkervijver aan de Meidoornlaan in Oss. Ook werden meerdere dode eenden bij de vijver gevonden. Dat meldt het waterschap aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De watervogels vertonen symptomen van botulisme, een ernstige infectieziekte voor watervogels. De gemeente Oss heeft waarschuwingsbordjes bij de vijver geplaatst.
Jonge zwaan overledenDe brandweer ving maandag tegen het einde van de middag een stervende zwanenfamilie in de vijver. Vier jongen en de vader en moeder konden worden gepakt. Een van de jonge zwanen kon niet meer worden gered.
Het waterschap adviseert om ieder contact met het water en de watervogels bij deze vijver te vermijden. Naast een zwaan zijn meerdere dieren besmet met een infectie. Nader onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om botulisme gaat.
Vogelopvang ZundertDe situatie bij de Hazenakkervijver wordt de komende tijd in de gaten gehouden. De dierenambulance Maasland had al enkele meldingen gekregen over zwanen die de afgelopen dagen 'vreemd' zouden reageren.
De gevangen zwanen zullen naar een vogelopvang in Zundert worden gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.