Ouders Troubadour Rosmalen halen op school verhaal over dreigende overplaatsing leerkrachten

1 juli 2014 om 17:22
Enkele tientallen ouders zijn dinsdagmorgen op Kindcentrum De Troubadour in Rosmalen verhaal gaan halen bij de directeur. Die wil vier leerkrachten overplaatsen. De ouders zijn het daar niet mee eens. Maandagavond kwamen al zo'n honderd ouders bij elkaar om hun ongenoegen te uiten.
Geschreven door

De ouders zijn vooral boos over het feit dat de directie niet wil uitleggen waarom de leerkrachten naar een andere school moeten. De ouders hebben de directie een ultimatum gesteld tot donderdagmorgen negen uur om met een antwoord op hun vragen te komen.
Directeur ondervragenAls ze dat niet krijgen zullen ze weer naar de school gaan om de directeur te ondervragen. Het bestuur van onderwijsorganisatie Signum, waar de Troubadour deel van uitmaakt, heeft de ouders maandag een brief gestuurd.
Daarin staat onder meer dat er een cultuuronderzoek op de school is geweest. Daar is uit naar voren gekomen dat het goed zou zijn als de samenstelling van het team verandert. Het bestuur voert momenteel gesprekken met docenten over overplaatsing naar een andere school van Signum.
Leerkrachten zijn boegbeeldenEen aantal leerkrachten is tijdens de gesprekken niet op school gekomen waardoor de kinderen met invalkrachten werden geconfronteerd.  "Er is hierbij volledig voorbij gegaan aan hun behoefte aan stabiliteit, geborgenheid en een veilige omgeving", aldus de ouders in een brief die zij aan het schoolbestuur hebben geschreven.
"De leerkrachten waar nu gesprekken mee zijn of worden gevoerd, zijn boegbeelden van deTroubadour die het absolute vertrouwen van de ouders hebben en voor de leerlingen van grote pedagogische en educatieve waarde zijn", schrijven de ouders.
Opnieuw verhaal halenDe opmerking van het bestuur dat 'geen enkel personeelslid met ontslag wordt gedreigd' versterkt bij de ouders juist het gevoel van beroering. Donderdagmorgen om negen uur willen ze antwoord op hun vragen. Zo niet, dan zullen ze opnieuw verhaal gaan halen in de lerarenkamer van De Troubadour.
Het bestuur van Signum heeft na aanleiding van de commotie de ouders woensdagavond uitgenodigd voor een gesprek in de school. Bestuurder Jan Timmers wil daar tekst en uitleg geven. Volgens hem hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat er cultuurverschillen zijn tussen diverse groepen docenten. Dat maakt het voor de directie lastig om de uitgezette koers te volgen. Timmers wil niemand de schuld geven, volgens hem zijn er dingen ingesleten die om een aanpassing vragen. Hij benadrukt dat niet wordt getwijfeld aan de deskundigheid van docenten en ook dat er niemand zal worden ontslagen.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...