Vuurwapens en drugs gevonden in kapitale villa bij witwasonderzoek Valkenswaard

1 juli 2014 om 19:05
nl
De twee bewoners van een kapitale villa aan de Parallelweg-West in Valkenswaard zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van witwassen en fraude. Bij het doorzoeken van het huis stuitte een onderzoeksteam onder meer op vuurwapens en een grote hoeveelheid xtc-pillen.
Geschreven door

Er is ook beslag gelegd op de villa, twee dure auto's, grote sommen contant geld, sieraden en op de administratie. Er werd besloten tot een inval omdat er uit de buurt werd gemeld dat de bewoners plotseling, onverklaarbaar rijk leken.
Ook werd er onrechtmatig in de villa gewoond. De politie vermoedde ook dat er daarnaast sprake was van witwaspraktijken.
Contant geld, wapens en xtcBij de inval werden luxe goederen en administratie in beslag genomen. Daarnaast werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden, dure sieraden en twee luxe auto's.
Ook werden twee vuurwapens, munitie, verboden stoorzenders (zogeheten jammers), geldtelmachines en veel xtc-pillen meegenomen door het onderzoeksteam.
WoonfraudeDe gemeente Valkenswaard onderzoekt verder of er sprake is van woonfraude. De aangehouden eigenaar van de villa staat namelijk al geruime tijd niet meer ingeschreven in Nederland, maar in Spanje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.