Jack van Gelder boos om quote op reclamemast van Bredaas reclamebedrijf: 'Dennis Bergkamp!'

1 juli 2014 om 23:31
nl
Onder druk van een kort geding van presentator Jack van Gelder is een grote snelwegreclame voor een schrijfwedstrijd van het Bredase reclamebedrijf Interbest en schrijverscollectief Nightwriters dinsdag verwijderd. Directeur Meindert van den Heuvel van Interbest heeft dat gezegd.
Geschreven door

Interbest en Nightwriters van oprichter Kluun dagen mensen uit om een WK-voetbalwedstrijd in zes woorden samen te vatten. Als een van de voorbeelden gebruikten ze een quote uit het beroemde radioverslag van presentator Jack van Gelder bij de beslissende goal van Dennis Bergkamp in de kwartfinale van het WK in 1998 tegen Argentinië.
'Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp!'De quote (Dennis Bergkamp!, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!) stond op een grote reclamemast bij de snelweg om Amsterdam. Van Gelder liet dinsdag desgevraagd weten dat hij het gebruik van de quote onacceptabel vindt.
[Youtube:body:http://youtu.be/HqEWpHuib9A]
Interbest meent dat het gaat om een onschuldige schrijfwedstrijd. Directeur Van den Heuvel noemde de ophef een storm in een glas water. Het kort geding dat al was ingepland werd dinsdag ingetrokken na de schikking.
[Tweet:body:https://twitter.com/jackvangelder/status/484068226130014208]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.