Video

Kees Kwakman weg bij NAC, Kingsley Boateng komt

2 juli 2014 om 01:24 • Aangepast 21 november 2020 om 23:39
nl
Kees Kwakman vertrekt bij NAC Breda en gaat voetballen bij het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits. Glenn Salmon, oud-speler van NAC, maakt daar deel uit van de technische staf. NAC Breda heeft zich versterkt met Kingsley Boateng. De 20-jarige aanvaller komt over van de Italiaanse topclub AC Milan.
Profielfoto van
Geschreven door

Boateng, een Ghanees met ook een Italiaans paspoort, tekent in Breda een contract voor drie jaar als hij donderdag door de medische keuring komt.
Boateng werd door AC Milan afgelopen seizoen verhuurd aan Catania, dat degradeerde uit de serie A. Hij speelde daar slechts zes wedstrijden.
Wekenlang onderhandelenNAC onderhandelt al weken over de komst van Boateng. "We nemen Boateng transfervrij over", zegt technisch directeur Graeme Rutjes van NAC. Kwakman tekent bij Bidvest Wits voor een jaar met een optie voor nog een jaar.
Kees Kwakman gaf eind februari al aan dat hij weg wilde bij NAC. De verdediger was destijds teleurgesteld dat hij naast het elftal kwam te staan. Een tijdje geleden had Kwakman opnieuw een gesprek met technisch directeur Graham Rutjes over zijn contract dat nog een jaar doorliep in Breda. "Kees gaf in dat gesprek aan dat hij nog de stap naar het buitenland wilde maken", zegt Rutjes. "Wij zijn akkoord gegaan met een tussentijds vertrek. Daarna is het in een stroomversnelling gekomen."
Ruimte in budget Rutjes zegt dat NAC Kwakman een buitenlands avontuur niet wilde onthouden, maar geeft ook toe dat het NAC niet slecht uitkomt. "We zijn niet blij", zo zegt de technisch directeur, "Maar het is een goede oplossing voor zowel Kees als voor NAC. Wij krijgen nu de ruimte in ons budget om wat anders te doen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.