Megaselfie voor Brandon in Den Bosch: ‘We hopen op een sneeuwbaleffect’

2 juli 2014 om 10:45 • Aangepast 24 april 2020 om 14:43
nl
Een ruimhartiger kinderpardon voor asielzoekers zoals Brandon komt er vooralsnog niet. Daar laat basisschool De Kameleon in Den Bosch het niet bij zitten. De klasgenoten van de jonge asielzoeker gaan een heuse 'megaselfie' maken. "We hopen dat velen volgen en dat de hashtag #laatbrandonblijven een flink impuls krijgt."
Geschreven door

Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie verklaarde begin juni dat het kinderpardon nog niet wordt aangepast. De 12-jarige Brandon Karanja valt met de huidige regeling niet onder het kinderpardon. Dat betekent dat Brandon en zijn moeder eigenlijk terug moeten naar Kenia, hun land van herkomst. "Met deze actie willen we Teeven op andere gedachten brengen", laat initiatiefnemer Daan Weyler weten.
Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een smartphone. De school hoopt met de megaselfie op een sneeuwbaleffect. "Dit doen we om het maatschappelijk draagvlak voor kinderen zoals Brandon verschillende gezichten te geven." Met de megaselfie hoopt De Kameleon dat veel andere Twitter- en Facebook-gebruikers de actie nadoen.[Tweet:body:https://twitter.com/manonMYP/status/484225522185273344]
Selfie van wethouderDe Bossche wethouder Jeroen Weyers trapt de actie woensdag af door in het stadhuis in Den Bosch een selfie te maken. In april bood burgemeester Ton Rombouts een petitie met 3000 handtekeningen aan bij staatssecretaris Teeven. De burgemeester zet zich al maanden in om alsnog een verblijfsvergunning te regelen voor Brandon.
Brandon is geboren in Kenia, maar woont al ruim zes jaar in Den Bosch. Daar mogen hij en zijn moeder blijven wonen totdat er een uitspraak op het bezwaar is gedaan. Daarna kan staatssecretaris Teeven de zaak nog bekijken en zich er nog eventueel over uitspreken.[Tweet:body:https://twitter.com/manonMYP/status/484224438997905408][YouTube:http://youtu.be/E81JhvkGKaw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.