Video

Horecacomplex Kasteel Maurick Vught failliet

2 juli 2014 om 13:08 • Aangepast 24 april 2020 om 14:43
nl
Het horecacomplex in Kasteel Maurick is Vught is failliet verklaard. Meesterkok Jog Schipflinger heeft zelf het faillissement aangevraagd. Volgens hem is het niet meer mogelijk het restaurant met bijbehorende zalen rendabel te laten draaien. Schipflinger was 35 jaar werkzaam in het kasteel.
Geschreven door

De crisis wordt aangewezen als een belangrijke oorzaak van het faillissement. Niet alleen worden er volgens Schipflinger sinds 2009 minder recepties en congressen gehouden in het Vughtse kasteel, maar de feesten zijn ook soberder. "In plaats van grote diners enkel nog wat hapjes," zegt de meesterkok. Voor Schipflinger werd het steeds moeilijker om de, in zijn ogen hoge, huur te betalen. Zijn huurschuld aan het Monumenten Fonds Brabant, eigenaar van Kasteel Maurick, is inmiddels opgelopen tot een ton.  
'Jammer'Peter Stutvoet, directeur van het Monumenten Fonds Brabant,  laat weten het jammer te vinden dat het faillissement is aangevraagd.  In een poging om Kasteel Maurick te redden heeft het fonds de huurprijs vorig jaar nog verlaagd.
Voor de 28 personeelsleden is het faillissement een zware klap, zegt curator Carla de Bruijn."Restaurant Kasteel Maurick is een instituut in  de omgeving. Sommige mensen werken hier al heel lang." Voor iedereen is ontslag aangevraagd. Voor evenementen die al vaststonden wordt volgens de curator naar een oplossing gezocht.
'Top dat ons trouwfeest door kan gaan'Chantal Strik en Niels Langenhuizen uit Oss zaten na het nieuws over het faillissement korte tijd in onzekerheid. Zaterdag zouden zij gaan trouwen in Kasteel Maurick maar het was de vraag of dat door kon gaan. "We zijn heel blij dat dat gelukt is," zegt Niels. "Ik vind het top dat het personeel, de eigenaar en ook de curator er alles aan hebben gedaan om ons huwelijksfeest door te laten gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.