Advocate van Brandon put nog geen hoop uit uitspraak rechters over kinderpardon - Omroep Brabant

Advocate van Brandon put nog geen hoop uit uitspraak rechters over kinderpardon

2 juli 2014 om 13:56
nl
Leonie Sinoo, de advocate van de 12-jarige Bosschenaar Brandon Karanja, ziet vooralsnog geen extra kansen om Brandon in Nederland te laten blijven. De 12-jarige jongen valt niet onder het huidige kinderpardon. Dinsdag besliste een rechter dat de verblijfsvergunning van een Kazachstaans gezin uit het Gelderse Rhenen onterecht is afgewezen. Maar de advocate van Brandon put daar geen extra hoop uit.
Geschreven door

''Het is een uitspraak van een meervoudige rechtbank. Maar dat is nog niet het hoogste gerechtshof'', laat advocate Sinoo weten.
AfwachtenDe advocate verwacht dat staatssecretaris Fred Teeven nog in beroep gaat tegen de uitspraak in de zaak rond het Rhenense gezin. ''Als dat niet gebeurt, maar ik verwacht van wel, dan kunnen we eens verder gaan kijken.''
Vooralsnog wacht Sinoo dus af. ''We hebben nog een bezwaarschrift liggen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. We wachten eerst af wat daaruit gaat komen.''
MegaselfieWoensdagochtend voerden kinderen met een megaselfie actie tegen de voorgenomen uitzetting van Brandon. Zij willen met de foto's laten zien dat Brandon moet blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.