'We staan al tijden voor lul', kunstenaar Peter de Koning wil Steenbergen trakteren op reuzenpiemels

2 juli 2014 om 14:02
nl
Peter de Koning uit Steenbergen, bekend van de houten piemel, heeft weer een nieuw project bedacht dat de tongen los zal maken. Alsof zijn gemeente de laatste tijd nog niet genoeg rumoer heeft gekend, wil de piemelkunstenaar Steenbergen trakteren op een aantal ‘nieuwe kanonnen’. Let wel: drie kolossale penissen van hout.
Geschreven door

De omstreden aanleg van de A4 en de gemeentelijke bestuurscrisis rondom Saskia Bolten vormen de aanleiding voor zijn onorthodoxe plannen. "We blijven hier maar aanmodderen en in die zin passen de piemels wel bij de cultuur van Steenbergen", meent De Koning. "We staan namelijk al tijden voor lul.”
Wijkagent de lulDe Koning werd in september 2012 op slag een landelijke bekendheid toen hij een metershoge piemel in zijn voortuin zette. Hij had aan de fallus een bordje gehangen met de naam van een wijkagent die De Konings dochter had aangehouden en gefouilleerd. De nasleep van die actie duurde maanden.
“Ik kreeg toen van heinde en verre honderden foto’s van piemels opgestuurd. De foto die ik wil gebruiken voor de nieuwe piemels heb ik altijd bewaard omdat ik hem zó mooi vond”, vertelt Konings. In zijn atelier ligt al een grote boom waaruit hij zijn kunstwerken wil zagen. “Per stuk drie meter twintig lang en een meter hoog.”
GesteEén probleem: De Koning weet nog niet of de gemeente Steenbergen wel op zijn geste zit te wachten. “Anders komen ze nooit verder dan mijn werkplaats.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.