Video

Oud-pastor Jan Hopman wil ontvangstcomité voor asielzoekers Koepel Breda

2 juli 2014 om 16:09
nl
"Breda moet de asielzoekers gastvrij ontvangen." Dat zegt oud-pastor Jan hopman uit Breda over de komst van zo'n 400 asielzoekers die naar gevangenis De Boschpoort in Breda komen. Hij wil een ontvangstcomité oprichten om de vluchtelingen welkom te heten in de stad.
Geschreven door

De actie van Jan Pastors komt als tegenreactie op de protesten uit de buurt tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de nu leegstaande Koepelgevangenis. Omwonenden zijn bang voor overlast en criminaliteit.
"Dat valt reuze mee", zegt Hopman. "Asielzoekers letten wel op. Als ze iets verkeerds doen kunnen ze geen verblijfstatus meer krijgen. Het is meer de angst voor het vreemde dat speelt."
Gastvrije stad"Breda pretendeert een gastvrije stad te zijn", vertelt de oud-pastor. "Ze richten zich daarbij vooral op toeristen en Belgen. Maar je moet dit ook waarmaken voor asielzoekers. Je zou ze bij binnenkomst iets speciaals van Breda kunnen geven of je kan ze wegwijs maken in de stad."
"Ik heb zelf twaalf jaar in het buitenland gewoond en ik ben zelf altijd goed opgevangen. Je moet goed zijn voor vreemdelingen." Het ontvangstcomité is nu alleen nog een idee van Hopman. "Ik hoop nog veel reacties te krijgen van mensen die mee willen doen. Het is nog afwachten hoeveel mensen op mijn oproep gaan reageren."
De gemeenteraad van Breda praat woensdagavond over de komst van het asielzoekerscentrum in De Boschpoort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.