ATM moet boete van 100.000 euro betalen voor illegale opslag

2 juli 2014 om 17:46
nl
Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) moet een boete van 100.000 euro betalen, waarvan een kwart voorwaardelijk, voor de illegale opslag van 4,5 miljoen liter gevaarlijk afval. Dat heeft de rechter bepaald. Een 47-jarige commercieel directeur werd vrijgesproken omdat er geen bewijs is voor zijn betrokkenheid.
Geschreven door

De gevaarlijke vloeistof zat in twee schepen in de havens van Rotterdam en 's-Gravendeel. Ze dienden vermoedelijk als tijdelijk opslag voor een mengsel van slib, olie en water omdat er op het bedrijventerrein geen plek meer was. Justitie had een boete van 300.000 euro geëist.
Medewerker bedrijfDirecteur Jacques de Jong van ATM verklaarde onlangs dat, anders dan eerder was vermeld, tegen hem geen straf was geëist. Volgens hem ging het om een medewerker van het bedrijf. "Ik heb niets met deze hele zaak te maken", zei De Jong tegen BN DeStem.
Verder vertelde hij dat een schip was geladen voor Groningen. "Maar dat schip is nooit in Groningen aangekomen omdat daar geen ruimte was om de lading op te nemen."
SpooktransportHet vaartuig werd aan de kade gelegd in Rotterdam. Volgens De Jong was er geen sprake van een spooktransport en is het schip later terug naar Moerdijk gehaald waar de lading alsnog bij ATM is verwerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.