Brabanders kijken het liefst samen naar Oranje tegen Costa Rica

2 juli 2014 om 17:23
nl
Oranje heeft de kwartfinale van het WK voetbal in Brazilië bereikt en speelt daarom zaterdag om 22.00 uur tegen Costa Rica. Op veel pleinen in de steden en dorpen in Brabant wordt gezamenlijk naar de wedstrijd gekeken, maar nog niet overal.
Geschreven door

Roze zaterdag kleurt oranjeIn Eindhoven wordt de Roze Zaterdag op sommige plaatsen oranje. Op zowel de Markt, als op het 18 Septemberplein zal een groot scherm worden geplaatst. Het Stadsplein blijft echter wel roze. “We vertrouwen erop dat het feest nog groter wordt!”, aldus de gemeente Eindhoven.
Tilburg en RoosendaalIn het centrum van Tilburg staat bij café De Boekanier een groot videoscherm van vijftien vierkante meter waar voetballiefhebbers de wedstrijd kunnen volgen. Op de Oude Markt in Roosendaal staat een scherm van 18 vierkante meter. Bij de laatste wedstrijd kwamen er ongeveer 3500 bezoekers op af. Dat zullen er zaterdag niet minder zijn.
Veldhovense voetballiefhebbers kunnen terecht op het overdekte terras van Oers Gezellig. Daar is de wedstrijd op grote schermen te zien én bij iedere doelpunt van Oranje schenkt het restaurant een gratis (oranje)borrel.
Facebookactie in BredaZoals het er nu voorstaat worden de komende wedstrijden van Oranje in Breda niet op een groot scherm gekeken. Horecaondernemers en de gemeente Breda willen graag en hebben met elkaar overlegd, maar zijn er niet uitgekomen. Inmiddels zijn Bredase voetbalfans een actie op Facebook gestart. Meer dan 3300 voetballiefhebbers hebben de pagina tot donderdagmiddag 15.30 uur geliket.
Langer open   Attractiepark De Efteling blijft zaterdag langer open. Op verschillende plekken in het park, waaronder op de Brink en in het Efteling Theater, worden grote videoschermen geplaatst waar de ontmoeting met de Zuid-Amerikanen gevolgd kan worden.
WiSH OutdoorTijdens het festival WiSH Outdoor in Beek en Donk aanstaande zaterdag wordt het programma op het hoofdpodium stilgelegd. Op grote schermen kunnen de 7000 bezoekers naar de wedstrijd tegen Costa Rica kijken.
Vier grote schermen in OssCafé De Ontmoeting aan de Eikenboomgaard vertoonde alle wedstrijden van Oranje buiten op vier grote schermen. Dat zal bij de kwartfinale tegen Costa Rica niet anders zijn, laat een medewerkster van het café weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.