Derde verdachte van overval op juwelier Goldies in Duitsland opgepakt

2 juli 2014 om 18:45
De Duitse politie heeft in Stuttgart een 27-jarige man opgepakt omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op juwelier Goldies in Deurne. De verdachte stond internationaal gesignaleerd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag.
Geschreven door

De aangehouden verdachte heeft de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Aan de Duitse overheid is gevraagd de verdachte uit te leveren aan de Nederlandse politie. Onduidelijk is of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
Het onderzoek naar zijn rol in de overval gaat verder, meldt het OM. Een woordvoerster van het OM wilde niet zeggen hoe lang de man al internationaal werd gezocht.
Twee overvallers kwamen omBij de overval op 28 maart kwamen twee overvallers om het leven. Het ging om de 20-jarige Abdel H. en de 29-jarige Youssef F. De Deurnese juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Het echtpaar werd aangehouden maar een dag later vrijgelaten, omdat vermoedelijk uit zelfverdediging werd geschoten. De vrouw wordt officieel nog verdacht van doodslag, haar man Willy Sanders niet.
Lang op de vluchtNa de overval gingen de verhalen rond dat ook een derde verdachte betrokken was bij de overval. Hij zou bekend zijn bij de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven en de verdachte zou vrezen voor zijn arrestatie.
Later kwam buurtvader Abdellah Oualkaid terug op zijn uitspraak over een mogelijk derde verdachte. ''Ik weet niet eens of er een derde verdachte is. Ik ken hem in ieder geval niet en de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven ook niet.''
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...