België wil ook in 2015 cellen huren in Willem II-gevangenis in Tilburg

2 juli 2014 om 19:15
nl
België wil ook in 2015 cellen huren in de gevangenis in Tilburg. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie is van plan om met het verzoek in te stemmen.
Geschreven door

Dit schrijft Teeven woensdag aan de Tweede Kamer. Partijen hadden duidelijkheid geëist over hoeveel banen er in het gevangeniswezen verloren gaan door nieuwe maatregelen.
Aantallen verloren banen nog onbekendAantallen kan de staatssecretaris nu niet noemen. Dat kan pas bij de begroting voor volgend jaar, die in september verschijnt. Het zou volgens Teeven 'paniekvoetbal' zijn om 'dergelijke onvolledige nog niet uitgekristalliseerde cijfers naar buiten te brengen'.
De PVV had gevraagd wat de stand van zaken is wat betreft het openhouden van de Penintiaire Inrichting (PI) Tilburg. Teeven antwoordde woensdag dat hij van de Belgische minister van Justitie het verzoek heeft ontvangen om van de cellen gebruik te maken.
De staatssecretaris meldde eind maart al dat hij verwacht dat de Willem II-gevangenis voorlopig openblijft. De Belgen huren sinds 2010 cellen in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.