Vleesverwerker VION ENCEBE in Boxtel weer in de fout, boete op komst

2 juli 2014 om 19:24
nl
VION ENCEBE in Boxtel is in maart in de fout gegaan en kan rekenen op een boete. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft dit bekendgemaakt. De vleesverwerker had een product, dat niet aan de voedselveiligheidscriteria voldeed, niet teruggehaald.
Geschreven door

Het bedrijf meldde woensdag zelf dat de boete is opgelegd nadat er in een kleine partij droge worst sporen van de bacterie Listeria waren gevonden.
Worst meteen vernietigdDe worst is volgens VION direct vernietigd. "Voor het niet melden hebben we een administratieve boete gekregen van 1050 euro." Het vlees werd vernietigd en is niet op de markt gekomen. "Er is geen gevaar voor de voedselveiligheid geweest", aldus VION.
VION kwam eerder in opspraak, nadat Omroep Brabant had onthuld dat het concern niet biologisch vlees als biologisch had verkocht.
Boete van 15.000 euroIn april kreeg het bedrijf een boete van 15.000 euro, omdat het 11.000 kilo varkensvlees ten onrechte als biologische ham had verkocht aan negen supermarkten en een vleesverwerker.
Uit onderzoek van Skal Biocontrole bleek dat het niet om een structurele overtreding ging. Vergelijkbare onregelmatigheden hebben zich volgens Dijksma niet meer voorgedaan.
'Niets aan te merken'Ook op de gehanteerde werkwijze ten aanzien van bedorven vlees en houdbaarheidsdata viel niets aan te merken, zo schrijft Dijksma aan de Tweede Kamer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.