Advocaat kijkt niet op van derde aanhouding: 'Echtpaar heeft dagelijks last van overval Goldies'

2 juli 2014 om 21:51
nl
Het oppakken van een derde verdachte in Stuttgart voor de overval op juwelier Goldies in Deurne is voor het betrokken echtpaar geen reden om feest te vieren. Dat zegt Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van het echtpaar.
Geschreven door

Kuijpers: "Het echtpaar heeft nog dagelijks last van de vreselijke gevolgen van de overval. De juweliersvrouw weet pas in september of ze vervolgd gaat worden voor doodslag of niet." Bij de overval op 28 maart werden twee andere overvallers (20 en 29 jaar) doodgeschoten.
Camerabeelden overval bewerktDe 27-jarige man van Nederlands/Marokkaanse afkomst werd dinsdag opgepakt in Stuttgart. De advocaat en het echtpaar zijn dinsdag ingelicht door justitie.
“Ik heb het voor kennisgeving aangenomen", zegt Kuijpers. "Het verandert niets aan de zaak. Ze zijn nog bezig om de vreselijke gevolgen van de fatale gevolgen te verwerken. In hun hoofd is nog geen ruimte om feest te vieren.”
Juwelier: nog steeds bezig met overval Verder zegt de advocaat dat de camerabeelden van de overval worden bewerkt. "De oorspronkelijke beelden worden bewerkt tot een vloeiend geheel", zegt Kuijpers.
Juwelier Willy Sanders uit Deurne zegt tegen een verslaggever van Omroep Brabant dat hij 'nog niet weet wat hij van de arrestatie van de derde verdacht moet vinden'. Hij oogt ontspannen. "Uiterlijk is dat misschien zo, maar in mijn hoofd ben ik nog dagelijks bezig met de overval."
'Abdel was een goedzak'Ook in de directe omgeving van de omgekomen overval Abdel H, werd op de arrestatie van de verdachte gereageerd. "We hopen door de arrestatie meer te weten te komen over de overval. Vooral hoe Abdel bij deze mannen betrokken is geraakt. Abdel was een goedzak", zegt iemand uit de directe omgeving van Abdel H.
De Duitse politie pakte de 27-jarige man op omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op juwelier Goldies in Deurne. De verdachte stond internationaal gesignaleerd. De aangehouden verdachte heeft de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit.
Uitleveringsverzoek nog niet ingewilligdAan de Duitse overheid is gevraagd de verdachte uit te leveren aan de Nederlandse politie. Onduidelijk is of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
Bij de overval op 28 maart kwamen
twee overvallers om het leven. Het ging om de

20-jarige Abdel H. en de

29-jarige Youssef F. De Deurnese juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Officieel verdacht van doodslagHet echtpaar werd aangehouden maar een dag later vrijgelaten, omdat vermoedelijk uit zelfverdediging werd geschoten. De vrouw wordt officieel nog verdacht van doodslag,

haar man Willy Sanders niet.
Na de overval gingen de verhalen rond dat ook

een derde verdachte betrokken was bij de overval.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.