Video

NAC Breda wil aanvallender gaan spelen: 'Makkelijker gezegd dan gedaan'

3 juli 2014 om 00:38
nl
NAC Breda heeft woensdagavond de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen v.v. Oosterhout werd het 6-0. Voor de Bredase ploeg scoorde Adnane Tighadouini tweemaal. De overige goals kwamen op naam van Jeffrey Sarpong, Mounir el Allouchi, Elson Hooi en Brandon Robinson.
Geschreven door

Na slechts twee dagen trainen was het uit het spel - logischerwijs - nog niets te halen, maar NAC Breda wil komend seizoen dwingender gaan voetballen. Vooral in thuiswedstrijden moet de ploeg gaan aanvallen en spektakel bieden. In de rest van de voorbereiding zal het meer vooruit spelen centraal staan, zo liet trainer Nebojsa Gudelj maandag al blijken na de eerste training.
'Makkelijker gezegd dan gedaan'"Dat is makkelijker gezegd dan gedaan", reageert verdediger Gill Swerts twee dagen later, na de eerste oefenwedstrijd. "Dat hangt af van de wedstrijd en de tegenstander. Dat je vooral thuis iets dwingender wil spelen, kan ik wel begrijpen. Maar het moet elke wedstrijd blijken of dat wel gaat lukken. Om van te voren al te zeggen dat we aanvallend gaan spelen, vind ik makkelijker gezegd dan gedaan."
ConsequentiesSwerts realiseert zich dat het consequenties heeft voor de verdediging als NAC verder van de eigen goal gaat spelen. "We zullen wat meer afstanden moeten overbruggen, maar als je als team een blok blijft, is dat best mogelijk. We hebben nog een zestal weken voorbereiding en dan moet je daar op trainen."
Bij een dergelijke speelwijze is snelheid in de verdediging gewenst. "Jawel", zegt de Belg. "Maar Sepp de Roover heeft snelheid, Kenny van der weg heeft snelheid en Henrico Drost heeft ervaring. Ik weet niet wie er centraal nog bij komt, maar het is wel mogelijk ja."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.