Video

Kees Kwakman over zijn vertrek bij NAC Breda: 'Ik miste de chemie, het was geen match'

3 juli 2014 om 01:34
nl
Kees Kwakman zat woensdagavond tijdens de oefenwedstrijd tegen v.v. Oosterhout voor het laatst op de bank bij NAC Breda. In zijn gewone kloffie, want de verdediger vertrekt naar het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits.Ondanks dat hij nog een seizoen bij NAC onder contract staat, mag hij transfervrij weg. "Ik heb geen problemen met de trainer, maar het was geen match."
Geschreven door

Kees Kwakman gaf in februari al aan technisch directeur Graham Rutjes aan dat hij niet gelukkig was met zijn situatie bij NAC. Onlangs was er opnieuw een gesprek en daarin werd besloten dat het voor Kwakman beter was om naar een andere club uit te kijken. Dat is het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits geworden.
"Het kwam niet geheel als een verrassing natuurlijk", zegt Kwakman over zijn vertrek uit Breda. "Uiteindelijk had ik voor mezelf de conclusie getrokken dat ik iets anders moest zoeken. NAC heeft zich netjes opgesteld en meegewerkt."
Niet honderd procent tevredenNaast het feit dat Kwakman graag het avontuur opzoekt, leek hij voor komend voetbalseizoen ook niet helemaal in de plannen van trainer Nebojsa Gudelj te passen.
"Ik denk dat ik nog steeds een bruikbare speler voor NAC ben, maar je moet af en toe ook aan jezelf denken. Daar speelt bij dat ik ook graag het avontuur wilde. Als je dan niet honderd procent tevreden bent, dan is de keuze uiteindelijk niet moeilijk."
'Ik heb geen problemen met de trainer'"Ik heb eigenlijk weinig problemen met de trainer of de technische staf gehad", vervolgt Kwakman. "Het is weleens dat er een klik niet is of dat er iets ontbreekt. Dat was een beetje het geval. Ik heb helemaal geen problemen met de trainer. Dat het niet helemaal een match was, mag duidelijk zijn. Soms loopt het niet zoals je van te voren had bedacht. Het doet wel een beetje pijn, want NAC is toch mijn club geworden in Nederland. Deze club zit in mijn hart. Maar goed, ik ga door de voordeur weg."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.