Video

Onvrede over locatiekeuze opvang asielzoekers in Breda

3 juli 2014 om 02:25
nl
De oude gevangenis in het centrum van Breda is allesbehalve ideaal om 400 vluchtelingen op te vangen, maar de politiek wil niet dwars gaan liggen. Dat kwam woensdagavond ter sprake tijdens de commissievergadering Maatschappij.
Geschreven door

"Asielzoekers horen niet in een gevangenis", betoogde de SP. "De locatie is ongeschikt", oordeelde de VVD. "De keuze voor deze plek is niet bepaald gelukkig", meende het CDA.
Eerste asielzoekers in augustusHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil de voormalige gevangenis vanwege de grote toestroom van asielzoekers uit Eritrea en Syrië snel in gebruik nemen. De eerste asielzoekers worden in augustus verwacht.
Tegen het plan bestaat veel weerstand van buurtbewoners. Een internetpetitie van omwonenden werd ongeveer 900 keer getekend. Er worden met het COA afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over overleg met de buurt.
In de vrouwengevangenisDe gevangenis staat sinds kort leeg. De vluchtelingen komen niet in de bekende Koepelgevangenis zelf maar in de naastgelegen nieuwbouw en de voormalige vrouwengevangenis. De gevangenis dient minimaal één en maximaal twee jaar als asielzoekerscentrum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.